Lezing Noorwegen

 

Beeld van de lezing over Noorwegen

We beginnen de avond met de bekende Noorse breikunst. Een tas vol breiwerk komt tevoorschijn en er lijkt geen einde te komen aan alle zelfgebreide Noorse truien. Ik vertel ook over de breitechniek van deze prachtige truien.

Daarna maken we de zaal donker en gaat de lezing verder aan de hand van prachtige plaatjes en bijbehorende verhalen over het dagelijkse leven in Noorwegen en mijn belevenissen:

“Beginnend in de koude Noorse winter vol sneeuw en ijs wordt het daarna langzaam voorjaar en trekken we het zuiden van het land door. Dan gaan we via het vogeleiland Runde naar de Hardanger vidda, waar het inmiddels al bijna herfst aan het worden is. Ik neem de aanwezigen mee op een schitterende wandeling met aandacht voor Noorse gebruiken en tradities en we bekijken het Noorse nationale kostuum. We zakken uiteindelijk af naar het uiterste zuiden van Noorwegen om daar weer aan boord te gaan van de boot naar Denemarken.”

Een rijk gevuld programma, heel herkenbaar voor Noorwegengangers. Maar ook voor iedereen die er nog nooit is geweest een boeiende lezing en een prachtige kennismaking met het land.